به گزارش پژواک بوشهر؛ آرامش روانی جامعه یکی از اصلی ترین مسائل مطرح این روزهاست، به ویژه در زمان ایجاد بحران که اهمیت آن دوچندان می شود.
بر کسی پوشیده نیست که یکی از قدرتمندترین بازوان ایجاد آرامش روانی در جامعه رسانه است. البته بهم خوردن آرامش روانی و شناختی مردم ریشه های متفاوت دیگری نیز می تواند داشته باشد اما در این یادداشت به دنبال بررسی نقش رسانه ها و بنگاه های خبرپراکنی در ناامنی روانی و رسانه ای هستیم.
امروزه نقش رسانه ها، نقشی فراتر از اطلاع رسانی صرف است. هم اینک رسانه ها ابعاد امنیتی جدیدی در سطح ملی و بین المللی ایجاد کرده اند و بسیاری از مفروضات و اصول پیشین را در ساختار روابط و حقوق بین الملل به چالش طلبیده اند.
در این میان یکی از رسانه ها به نام دریاکنار که مدتی است در استان بوشهر فعالیت دارد، هر از گاهی یکی از مدیران استان را به باد تخریب می گیرد و ناروا مسائلی را مطرح می کند که کوچکترین قرابتی با حقیقت ندارد.
نشریه دریاکنار که هویت وی و گرداندگان آن مشخص است و در ابتدای دولت سیزدهم در اقدام غیرحرفه ای برخی مدیران را انتخاب و در ابتدا آنها را حمایت می کند و در ادامه از آنها به دلایلی دل می برد.
اگر مدیران مربوطه نتوانند نظرات اصحاب دریاکنار را جلب کنند توپخانه تخریب فعال شده و روزانه خبرهایی علیه مدیر و نهاد مربوطه منتشر می کنند. و این خبرها روزانه در خصوصی دیگر مدیران و روسای ادارت و نهادهای اجرای استان بازنشر می شود.
این رسانه نما که دست کمی از رسانه های بیگانه و ضد انقلاب ندارد در حوادث چند ماه گذشته از جاسوس خبرنگاران بازداشتی توسط دستگاه های امنیتی حمایت کرده است و در مطلبی دیگر حتی سعی می کند از اعتصاباتی که توسط فراخوان های ضدانقلاب صادر می شود تلویحا” حمایت و احکام قانونی صادر شده توسط شورای تامین را زیر سوال ببرد.
فعالیت این رسانه درحالیست که مروری بر برخی مطالب منتشر شده در آن نشان می دهد که سابقه حمله چندین و چند باره به مدیران این دولت در کارنامه آن دیده می شود. لازم به ذکر است این رسانه پیش تر در کارنامه خود توهین به شهدا مدافع حرم را نیز دارد که با اعتراض خانواده شهدا روبرو شد.
رسانه ها هم می توانند به شیوه های سلبی و هم ایجابی در کاهش بحرانها، تنش ها و تضادها و فراهم آوردن بستر صلح پایدار نقش ایفا نمایند.
اما رسانهنمای دریاکنار دقیقا عکس این موضوع و در جهت ایجاد جنگ رسانه قدم برداشته و تمام تلاش و توان خود را برای مسموم سازی فضای رسانه ای استان بوشهر به کار گرفته است.
با توجه به غیر بومی بودن مسئول دریاکنار، نگرانی و اهمیتی نیز نسبت به ایجاد آشفتگی در جو روانی و آرامش عمومی مردم و مسئولان از سوی وی و تیم دریاکنار وجود ندارد.
تزریق روح ناامیدی و دست خالی نشان دادن دولت و مردم استان از دیگر راهبردهای جدی این رسانه است تا حرکت رو به جلوی ایجاد شده با توقف همراه شود. برای مقابله با دستاوردها و پیشرفت های دولت است که دریاکنار از کارکرد اصیل خود به عنوان یک رسانه خارج شده و تنها به خبرپراکنی در جهت اهداف خود می پردازند.
تخریب و توهین و آزار و اذیت مدیران استان بوشهر از سوی دریاکنار چنان از حد فراتر رفته که ظاهرا جنبه روانی دارد. با مروری بر اخبار و تولیدات این رسانه در ماه های اخیر می توان به این نتیجه رسید که ظاهرا دریاکنار رسانه را ابزاری برای آزار دیگران و ایجاد خرسندی و رضایتمندی شخصی خود کرده است.
مسیر و خط دریاکنار هیچ شباهتی با هیچ یک از جریان های رسانه ای استان چه اصلاح طلب چه اصولگرا چه رسانه های معروف به حزب باد نیز ندارد. دریاکنار ظاهرا فقط از تخریب لذت می برد و هیچ گونه نگرانی بابت بهم ریختگی فضای اجتماعی نیز ندارد. می توان به نوعی گفت دریاکنار مبتلا به «سادیسم رسانهای» شده است!
اگر امروزه منظور از سادیسم را دیگرآزاری و صدمه به سایرین بدون همدلی و همراهی با دیگران قلمداد کنیم این اختلال در زیر گروههای بزرگتری با نامهای اختلالات شخصیت ضداجتماعی، خودشیفته و وسواس قرار میگیرد.
با بررسی دقیق تر رفتار دریاکنار در ماه های گذشته این نشانه ها به وفور یافت می شود؛ رسانه ای که به راحتی اخبار ضدانقلاب را بازنشر می دهد، به خانواده شهدا توهین می نماید، کوچکترین دغدغه ای بابت امنیت روانی جامعه در آن به چشم نمی خورد، تمام همت خود را برای تخریب مدیران دولت به کار گرفته است و برای دریاکنار خبر بد، خبر خوب محسوب می شود. به نظر می رسد تولید اخبار منفی و تخریبی برای این رسانه نما نوعی اعلام قدرت و مسیری برای ایجاد لذت و حس رضایتمندی فردی به دنبال دارد. این رسانه فقط و فقط میدان ایجاد سرخوردگی برای جامعه و مدیران شده است.
این سوال پیش می آید که چرا دریاکنار اخبار بد را به اخبار خوب ترجیح می دهد؟ این افراد بلوا طلب رسانهای شاید در ساختار روانی و شخصیتی از ناحیه توجه و التفات اجتماعی کم بهره باشند که به نوعی با تاخت و تاز رفتاری میخواهند خویشتن خود را بروز دهند.
در جهان امروز, رسانه های جمعی با انتقال اطلاعات و معلومات جدید و مبادله افکار و عقاید عمومی, در راه پیشرفت فرهنگ و تمدن بشری نقش بزرگی بر عهده گرفته اند. حال با شرایط فعلی و بررسی روند اطلاع رسانی رسانه دریاکنار، این رسانه چه میزان توانسته نقش واقعی خود را ایفا کند؟
رسانه ای که نشانه های متعدد سادیستی بودن را داراست و آرامش روانی مردم و مدیران را سیبل تیر پراکنی های رسانه ای خود کرده است.